Hoe je zelf gratis een professioneel logo kunt maken - SuperTiny  

8 Reacties

 1. Marcel

  Leuk artikel. Ik heb een tijdje geleden een logo laten maken via Fiverr. Op zich wel tevreden over de kwaliteit, maar er zitten een hoop mensen tussen die veel beloven maar het is nog maar de vraag of ze het waar kunnen maken.

  1. Simone Hervij | SuperTiny

   Hoi Marcel, dankjewel! Klopt, op Fiverr zitten een hoop nep-designers. Ik raad Fiverr altijd af omdat de kwaliteit om te huilen is. Het is snel en goedkoop, en daar is de kwaliteit van het logo dan ook naar. Je logo is ontzettend belangrijk voor je merk, dus erg zonde om in te leveren op kwaliteit.

 2. Iris

  Hoi Simone, wat raad je aan als ik het logo zelf al ontworpen heb maar het alleen nog een goede kwaliteit moet hebben mbt scherpte etc? Ik wil het logo graag ook gebruiken op posters alleen wordt het logo erg onscherp.

  1. Simone Hervij | SuperTiny

   Hoi Iris, het nadeel van gratis zelf je logo maken is dat je logo slechts een bepaald aantal pixels groot is. Maak je je logo bijv. op in 800×600 pixels met Vectr, dan kun je hem nooit groter gebruiken dan dat, zonder dat hij onscherp wordt. Wil je dat je logo oneindig te vergroten is, dan heb je een vector-bestand nodig. Die kun je helaas alleen maken met speciale software voor ontwerpers.

   Ik zou je daarbij kunnen helpen, door jouw logo na te maken en te exporteren als vector. Mail mij anders even je logo naar simone@supertiny.nl en dan kijk ik hoe ik je kan helpen 🙂

 3. Maud

  Hoi Simone,

  Allereerst onwijs bedankt voor je uitleg voor dummies!
  Ik heb een logo gemaakt alleen krijg ik de groene balk met ‘create text’ niet weg als ik mijn logo exporteer naar PNG. Ik heb nu dus een mooi logo met een groene ‘create text’ erboven..

  Weet jij hoe ik dit weg kan halen?

  Alvast bedankt! 🙂

  1. Simone Hervij | SuperTiny

   Hoi Maud,

   Sorry voor mijn late reactie! Hopelijk is het inmiddels opgelost. Je kunt een element aanklikken en op delete of backspace op je toetsenbord drukken om iets te verwijderen. Mail mij even op simone@supertiny.nl als het niet is gelukt, dan kijk ik even mee 🙂

 4. Jacky

  Hi Simone,

  Fijn je artikel, ik op zoek naar een goed tekstueel logo voor de yoga onderneming waar ik mee wil gaan starten. Wil hem eerst alleen nog gaan gebruiken op fb en in de mail. Ik heb wat vb gevonden maar geen idee hoe nu verder. Heb je tips om me wat op weg te helpen?

  1. Simone Hervij | SuperTiny

   Hoi Jacky,

   In dit artikel leg ik uit hoe je met Vectr zelf je tekstuele logo kunt maken. Als je het stappenplan hierboven volgt moet het lukken 🙂 Mocht je er niet uit komen, dan kan ik het ook voor je doen voor een klein prijsje. Dat heb je hem gelijk in hoge resolutie en geschikt voor eventueel drukwerk (wat niet mogelijk is met wat je in Vectr maakt). Mail in dat geval even naar simone@supertiny.nl met de voorbeelden die je hebt gevonden. Dan kijken we even wat ik voor je kan doen.

   Groetjes,
   Simone

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de checklist