Ik wil cavia's & Ik wil konijnen - SuperTiny  
Identiteit,Illustratie,Printmedia,Webdesign voor Ik wil knaagdieren

Ik wil cavia’s & Ik wil konijnen

Ik wil cavia’s & Ik wil konijnen

Identiteit,Illustratie,Printmedia,Webdesign voor Ik wil knaagdieren

Oorspronkelijk mijn afstudeerproject op de kunstacademie, inmiddels een groeiend platform vol informatie voor potentiële cavia- en konijnenbaasjes.

Er gaat ontzettend veel fout bij het aanschaffen van konijnen en cavia’s. Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen dieren in de dierenwinkel kan aanschaffen i.v.m. broodfok? Of dat konijnen en cavia’s die alleen in een hok zitten wegkwijnen van de eenzaamheid? Of dat een gemiddeld konijnenhok absoluut te klein is om ze in op te sluiten?

Deze kleine, schattige huisdieren worden vaak in een opwelling gekocht. Kinderen willen zo graag een lief klein konijntje, dus er wordt in de dichtstbijzijnde dierenwinkel een konijntje gepind. Inclusief bijbehorend (veel te klein) konijnenhok, verkeerd voer en foutieve voorlichting. Meer informatie over waarom geen dierenwinkel, kun je in dit artikel van Ik wil cavia’s lezen.

Ik wil cavia’s/Konijnen licht potentiële baasjes voor over aanschaf, huisvesting en verzorging. Ook wordt geadviseerd dieren te adopteren uit knaagdieren- en konijnenopvangen, in plaats van naar (brood)fokkers of dierenwinkels te gaan. Zo probeer ik impulsaankopen terug te dringen, dieren in opvangen sneller uit te laten plaatsen en de dieren een beter leven te geven dankzij beter voorgelichte baasjes.

 

screen-cavia
screen-artikel
responsive1
ikwilknaagdieren-flyer
ikwilknaagdieren-visitekaartje

 

Download de checklist