Een nieuwe identiteit voor een nieuwe konijnenopvang - SuperTiny  
Identiteit,Printmedia,Webdesign voor Konijnenopvang Hillegom

Een nieuwe identiteit voor een nieuwe konijnenopvang

Een nieuwe identiteit voor een nieuwe konijnenopvang

Identiteit,Printmedia,Webdesign voor Konijnenopvang Hillegom

Toen de opvang in zijn toenmalige vorm ermee stopte, was ik net één jaar vrijwilliger. De opvang kreeg een doorstart en werd opnieuw opgebouwd op een andere locatie. Bij een gloednieuwe opvang hoort een nieuwe identiteit en website!

In 2005 werd Cavia- en Konijnenopvang Hillegom opgericht door José van der Geest. Na 10 jaar was het mooi geweest en gaf José het stokje over aan Yvonne Hunink, waar voortaan alleen nog konijnen opgevangen zullen worden. Vóór ik als vrijwilliger kon voorstellen ook maar meteen voor een nieuwe identiteit & website te gaan, werd mij al gevraagd:

Jij bent goed met websites, toch?

- Yvonne Hunink, Konijnenopvang Hillegom

 

Het logo opfrissen

Aan de slag! Ik begon met het logo. Het oude logo bevatte nog een cavia, maar aangezien de nieuwe locatie geen plek heeft voor cavia’s, wordt de opvang omgedoopt naar Konijnenopvang Hillegom. Ik ben trouw gebleven aan het kleurgebruik en opzet van het origineel bij José van der Geest, waar het allemaal is begonnen.

 

Het logo van 2005 – 2015

Het nieuwe logo sinds 2016

Het nieuwe logo sinds 2016

Makkelijker updaten

Wat ik erg belangrijk vond, was dat ook vrijwilligers zonder geavanceerde computer/Wordpress-kennis makkelijk konijnen kunnen toevoegen en aanpassen. Daarom heb ik in WordPress een speciaal formulier gemaakt waar alle gegevens van het konijn ingevuld kunnen worden (naam, leeftijd, geslacht, status etc). Zodra dat formulier wordt opgeslagen, wordt de site op de juiste plekken geüpdatet.

screenshot-home-hr1

Hierboven zie je de hoofdpagina. Zodra een konijnen-formulier is opgeslagen komt het konijn automatisch onder “De nieuwste konijnen in onze opvang” te staan.

Bekijk deze pagina live →

 

screenshot-konijnen

Op de konijnen-overzichtspagina komt het konijn automatisch onder de juiste categorie te staan. Bijvoorbeeld onder “Rammen” (mannetjes konijn). Wanneer een konijn gereserveerd is, kan een vrijwilliger het konijn aanpassen en de status op “Gereserveerd” zetten. Het label komt vervolgens bij het konijn te staan.

Bekijk deze pagina live →

 

screenshot-konijn

Ook krijgt het konijn zijn eigen zogeheten detailpagina, waarop je meer informatie over het konijn kunt vinden. Wanneer je interesse hebt, kun je meteen het contactformulier onder het konijn invullen.

Bekijk deze pagina live →

Goed voor het dierenwelzijn

Er zijn veel konijnen/knaagdierenopvangen met verouderde websites. Niet alleen qua ontwerp en systeem,  maar ook wat betreft de actualiteit. Vaak is het een gedoe om de nieuwste dieren op de site te zetten, aan te passen of te verwijderen. Het updaten wordt uitgesteld of zelfs helemaal niet meer gedaan, waardoor men niet meer kan zien welke dieren momenteel in de opvang zitten. En eerlijk is eerlijk: we willen eerst precies weten waar we voor komen, voor we in de auto springen. Door de site actueel te houden, kan men altijd zien wat er nu in de opvang zit. Konijnen worden zo sneller uitgeplaatst, waardoor ze minder lang in de opvang hoeven te zitten. 

Daarnaast weet lang niet iedereen dat er zoiets bestaat als een “konijnenopvang”. En als ze dat dan vergelijken met een dierenwinkel, kan er gekozen worden voor de professioneler uitziende dierenwinkel. Door opvangen te helpen aan een professionele identiteit + website, krijgen ze een professionelere uitstraling en daardoor een hogere betrouwbaarheid.

Verspreiden en bewustwording

Hoe meer mensen weten dat er konijnen/knaagdierenopvangen bestaan, hoe beter! Om de opvang verder te promoten, heb ik een flyer ontworpen. De voorkant is bedoeld voor potentiële baasjes die konijnen overwegen. Opvangen zitten vaak overvol, dus is het moreel gezien beter een dier uit een opvang te halen, dan uit een dierenwinkel. Op de achterkant vragen we aandacht voor het doneren en helpen: als non-profit stichting is de opvang is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers.

 

flyer

 

Download de checklist