Minivarkens: wie haal je in huis? - SuperTiny  
Identiteit,Webdesign voor Familie Bofkont

Minivarkens: wie haal je in huis?

Minivarkens: wie haal je in huis?

Identiteit,Webdesign voor Familie Bofkont

Je kent het wel: die mega schattige filmpjes met zo’n roze minivarkentje op Facebook. De een rent spastisch in het rond, de ander heeft een strikje om en weer een ander kijkt té lief smakkend in de camera. Snel tag je je vriendin en zet je er “OMG zó cute! HEBBEN!” bij.

Gelukkig blijft het meestal daarbij en haal je niet écht een minivarken in huis. Maar er zijn ook zat mensen die dat wél doen en zich niet goed inlezen van tevoren. Ja, minivarkens zijn ontzettend slim, leuk en zindelijk te krijgen. Maar het ding is: ze willen wroeten. In de aarde. Ken nie, in je huiskamer. En ze hebben een varkensvriendje nodig. Ben jij niet, als mens zijnde. En twéé varkens is een beetje te veel van het goede. Als varkens hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, worden ze strontvervelend, gaan bijten en worden onbehandelbaar.

Maar het allergrootste nadeel (en meteen de grootste reden dat minivarkens na verloop van tijd weer gedumpt worden): ze worden groot. HEUL groot. Fokkers liegen glashard tegen potentiële klanten dat ze klein blijven en “bewijzen” dat door het kleine moedervarken te laten zien, welke stiekem nog lang niet volgroeid is. Als ze maar geld verdienen. Minivarkens zijn big business en mensen trappen er massaal in.

Gelukkig is daar Familie Bofkont met Dafne Westerhof als varkensheldin. Zij wilt met de website minivarkens.nl mensen voorlichten en baasjes van minivarkens kennis bijbrengen. Er staat een heel woordenboek over minivarkens van A tot Z op en allerlei minivarkens-kwesties waar je veel van kunt leren. Ik ontwierp het logo en de website.

Download de checklist