Het spellingspel - SuperTiny  
App design voor afstudeerproject @ Kunstacademie St Joost

Het spellingspel

Het spellingspel

App design voor afstudeerproject @ Kunstacademie St Joost

Spellingspel is een app voor jongvolwassenen die ze helpt hun spelling te verbeteren. Jongvolwassenen hebben al een tijdje geen les in spelling meer gehad en kunnen de regels verleerd zijn. Met Spellingspel kunnen zij hun spelling verbeteren door te oefenen in het onderdeel naar keuze.

Elke oefening telt en voor elke oefening krijg je een ‘beloning’, namelijk een vorm die zich vult naarmate je vragen goed beantwoordt. Elk onderdeel heeft zijn eigen kleur. Zo krijg je in je persoonlijke overzicht een duidelijk beeld van hoe vaak je wat oefent en hoe goed je hierin bent. Tevens levert dit na veel oefenen een mooi plaatje op, wat het blijven oefenen motiveert en correct spellen stimuleert. Gebruikers kunnen hun ‘plaatje’ op elk gewenst moment delen op social media of bestellen als poster.

spellingspel-schermen

Na elke vraag krijgen gebruikers een stukje theorie over de gestelde spellingskwestie. Daarnaast hebben gebruikers in Spellingspel de mogelijkheid per onderdeel theorie op te zoeken. Deze theorie is afkomstig van de taalorganisatie Onze Taal en Beter Spellen, die me tevens met mijn onderzoek hebben geholpen.
Spellingspel is (naast Knagers) één van mijn afstudeerprojecten.

spellingspel-meisje

Bekijk onderstaand filmpje om de werking van Spellingspel te zien.

Download de checklist